7 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre extensiile de păr

7 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre extensiile de păr

7 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre extensiile de păr

 

1. Primești ceea ce plătești.

Prețurile variază atunci când este vorba despre extensiile de păr. Poți găsi păr sintetic sau mix cu sintetic, la prețuri mai mici de 400 lei. În schimb, părul de calitate poate costa mult mai mult. Extensiile scumpe vor fi din păr 100% natural. Acestea vor putea fi ondulate, întinse sau vopsite exact ca și părul tău. Părul sintetic nu oferă aceste avantaje. Mai mult, acestea nu se vor potrivi cu textura părului tău(care e natural de altfel). Dar este ieftin și este o alegere bună, uneori, pentru câteva purtări. De exemplu, pentru o coadă sau un breton. În concluzie, dacă vrei cu adevărat un aspect natural pentru părul tău, va trebui să plătești ceva mai mult pentru a obține acest lucru.

Părul remy, sau “părul cu cuticule intacte” este părul natural uman, sănătos. Extensiile realizate în acest standard, au firele în aceeași direcție. Adică rădăcinile în sus, vârfurile în jos, așa cum avem cu toții. Pentru că sunt realizate în acest fel, părul nu se va încâlci. Cuticulele intacte și direcția naturală a firelor asigură un păr mătăsos, ușor de întreținut. Doar pentru că un vânzător îți spune că părul este remy, nu este neapărat adevărat. Deseori, acest termen este folosit numai în scopuri publicitare. Asigură-te că cumperi din surse de încredere.

3. Detaliile fac diferența.

Dacă nu ești cunoscător sau purtătoare de extensii păr, denumirile din acest domeniu, pot fi confuze. Pe lângă păr natural, virgin sau standard remy, există și distincția dintre păr SINGLE DRAWN(vârfuri filate) și DOUBLE DRAWN(vârfuri pline). Un alt detaliu ar fi părul “siliconat”. Cel care lucește, este alunecos și foarte moale. De cele mai multe ori, acesta atrage vizual și “trage”. Deasemenea, “trage” și la cântar, fiind mai greu și având un aspect de plin, des. Astfel, dacă extensiile lucesc prea tare, ar trebui să vă puneți un semn de întrebare.

4. Specialistul este la fel de important ca și părul ales.

Tehnicianul care îți aplică extensiile este la fel de important ca și calitatea părului. La fel și specialiștii pe care îi alegi pentru a tunde sau naunța extensiile. O nepotrivire a nuanțelor, vor scoate extensiile în evidență. Pentru blond, apelează la specialiști cu experiență în această nuanță pretențioasă. Următorul pas pentru a face extensiile invizibile? O tunsoare potrivită. Optează pentru filarea lor dacă vrei un aspect natural.

5. Densitatea și distribuirea este foarte importantă.

Cu toate că este la modă să-ți pui foarte multe extensii, greutatea lor poate stresa rădăcinile. Tehnic corect, densitatea extensiilor ar trebui să fie potrivită densității părului tău. Dacă părul tău este fin, slab, extensiile nu ar trebui să fie grele, extra-pline.

TIPS: Extensiile ar trebui aplicate pe păr puternic, sănătos. De evitat este părul de la ceafă sau părul “nou” apărut!

 

6. Rutina zilnică de întreținere a părului s-ar putea să sufere schimbări.

Pieptănarea(cu o perie care nu agață) va fi o activitate zilnică. Aceasta va preveni încâlcirea rădăcinii atunci când extensiile “cresc” o dată cu părul. Fii blândă și ține părul către rădăcini atunci când piepteni, pentru a evita smulgerea extensiilor. Folosește mască și balsam obligatoriu pentru hidratarea extensiilor(NICIODATĂ LA RĂDĂCINI!). După spălare, usucă obligatoriu părul pentru a preveni încâlcirea rădăcinilor.

7. Stilul de a dormi ar putea necesita schimbări.

Dacă vrei ca extensiile tale să “țină” mult timp, nu dormi cu părul ud! Astfel eviți încâlcirea rădăcinilor dar și slăbirea prinderii extensiilor. Prinde părul în coadă sau împletește-l înainte de culcare.

 

No Comments

Post A Comment