Șampon fără sulfați pentru extensiile de păr?

Șampon fără sulfați pentru extensiile de păr?

Despre șampoanele fără sulfați

Ce sunt sulfații?  Sulfații sunt compușii responsabili cu îndepartarea murdăriei și a uleiurilor din păr și de la suprafața scalpului, Aceștia au abilitatea de a atrage uleiurile și apa, ceea ce înseamna că îndepartează în mod eficient murdăria și uleiurile atunci când sunt combinate cu apă. Tot sulfații sunt responsabili și pentru spuma făcută de șamponul tău.

Potrivit specialistilor, șampoanele OBIȘNUITE sunt potrivite pentru:

  • pentru persoanele care au părul cu tendinta de îngrășare și necesită spălare zilnică sau o dată la două zile, șamponul obișnuit, care contine sulfați, este cel mai indicat.
  • în cazul persoanelor care folosesc cu regularitate produse de styling precum ceara de păr, gelul sau fixativul întrucat șampoanele fără sulfați nu au capacitatea de a le îndepărta.

Potrivit specialiștilor, șampoanele FĂRĂ SULFAȚI, sunt potrivite pentru:

  • în cazul persoanelor care au parul deshidratat, uscat sau degradat – acestea au nevoie de un șampon care să le protejeze părul, iar șampoanele cu sulfați îl vor agresa, făcându-i mai mult rău.
  • în cazul femeilor cu părul ondulat, creț sau predispus electrizării ar trebui, de asemenea, să folosească un șampon fără sulfați.  Sulfații ridică cuticula firului de păr, făcându-l mai predispus electrizării. Pe de altă parte, varianta fără sulfați va lăsa părul hidratat astfel încât acesta va putea face față efectului static.
  • în cazul problemelor la nivelul scalpului precum scalpul iritat ori prezența eczemelor 
  • în cazul părului vopsit –  pentru că părul vopsit este mai deshidratat decât de obicei iar un sampon obișnuit ar contribui la deshidratarea sa. Mai mult decât atât, șampoanele fără sulfați sunt mai blânde, ceea ce înseamnă că vor decolora într-o măsură mai mică nuanța părului tău.
  • în cazul tratamentului cu keratină – folosește numai șampoane fără sulfați, deoarece sulfații îndepartează substanțele chimice folosite în timpul tratamentului, ceea ce înseamnă că, după cateva spălări, părul își va pierde noua textură și nu va mai fi perfect drept.

     În cazul extensiilor de păr, dacă părul este de calitate, puteți folosi orice fel de produse doriți, pentru că acestea vor avea efect rapid pe un păr 100% natural. Dacă extensiile nu sunt păr 100% natural, orice produse folosiți, părul va fi uscat și se va încâlci. Cu toate acestea, extensiile, de orice fel, trebuie hidratate mereu, deoarece nu au rădăcină proprie. Masca și balsamul sunt absolut necesare. Atenție! Balsamul nu se aplică niciodată la rădăcini!

Informațiile despre șampoanele fără sulfați, au fost preluate de pe site-ul Oanei Cuzino: https://doc.ro/frumusete/sampon-fara-sulfati-este-sau-nu-mai-bun
No Comments

Post A Comment